søndag den 8. december 2013

Julekalender ekstra: * Klassisk Risengrød*

Der er jo 2. advent, så jeg synes at der skal være lidt ekstra i julekalenderen i dag...

Jeg startede december måned med at give et bud på en lækker risengrød lavet på "Fuldkorns grødris"
Risengrød kan dog spises flere gange i løbet af julen, men alt efter hvad man lyster (og synes er den rigtige måde) så koster risengrød lidt forskelligt (i ProPoints). Her kommer derfor en liste med de forskellige udgaver af en klassisk risengrød - så alle kan nyde det!

(Husk at gemme en portion til nisserne!) 

Velbekomme!

Risengrød - 6 - 7 ProPoints / port. 

Ingredienser
[5 portioner]

Grød lavet på Letmælk: 34 ProPints - 7 ProPoints per portion

Grød lavet på Minimælk: 29 ProPoints - 6 ProPoints per portion
Grød lavet på Skummetmælk: 29 ProPoints - 6 ProPoints per portion

2,5 dl  Grødris
10 dl Mælk (Letmælk, Minimælk, Skummetmælk)
Lidt salt

Kog grøden på så lavt blus som mulig. Det tager lang tid, men så brænder den ikke så nemt på og bliver rigtig god. Server på den klassiske måde med kanelsukker og smørklat - eller prøv noget nyt (Se i "Tips og triks")



"Tips og triks" 

[Husk at tælle ProPoints for eventuelle ændringer i retten]

* Skift 1/3 eller ½ af mælken ud med vand - så sparer du nogle ProPoints
* Brug æblemos i stedet for smør, eller "Æble smør"
* Drys kun med kanel, så sparer du ProPoints for sukkeret.
* Kom nogle rosiner, dadler, tørrede abrikoser eller lign. på istedet for sukker
* Lav hurtig en dessert ved at blande lidt vanilje i grøden og top med friske bær
* Knus nogle pebernødder ovenpå, så er der både julesmag, sødt og knas
* Hak lidt nødder og drys ovenpå

Ingen kommentarer:

Send en kommentar