tirsdag den 24. december 2013

24. December: * Risalamande *

Så nåede vi til sidste side i kalenderen! Dagen vi alle har ventet på er kommet... Mange steder dufter der snart af and, flæskesteg, gran og stearinlys, hyggen spreder sig og man kan høre Anders And i fjernsynet.
En fuldendt julemiddag for mig skal dog absolut afsluttes med Risalamande...med masser af kirsebærsovs. Her er et bud på en mere ProPoints venlig version der kan nydes med bedre samvittighed ;)

Glædelig jul til jer alle!

Ønsker "Frk. Schou"



Risalamande - 8 - 11 ProPoints / port. 
Ingredienser
[6 portioner]

"Frk Schous" Risalamande - 8 ProPoints / port.

2 portioner "Risengrød" (Lavet på minimælk)
100 g. Mandler
250 ml Cremefine til piskning (21 %)
Lidt Stevia sød (efter smag)
Lidt ekstra vanille (efter smag)

Kog en portion  "Risengrød" dagen før. Smut mandlerne og hak dem groft (eller i den størrelse du ønsker). Pisk "fløden" til flødeskum - ikke for stiv.
Bland mandlerne i risengrøden og smag det til med Stevia og vanilje.
-------------------------
Klassisk Risalamande - 11 ProPoints / port.
2 portioner "Risengrød" (Lavet på letmælk)
100 g. Mandler
250 ml Fløde
2 spsk Vaniljesukker 


Kirsebær sauce:



Cervera kirsebærsovs uden tilsat sukker - 1 ProPoints / port.
For et helt glas: 3 ProPoints / glas
Per portion: 1 ProPoints / port. (Beregnet 1/3 af glasset som en portion - det er dog alt for meget synes jeg)

Klassisk kirsebærsovs m. sukker - 4 ProPoints / port.
Per portion: 4 ProPoints / port. 
(Afhængig af hvilken man køber. Der er beregnet 100 g som 1 portion - dette er dog rigeligt.)




"Tips og triks" 
[Husk at tælle ProPoints for eventuelle ændringer i retten]

*Kom så lidt flødeskum i som mulig for at spare lidt ProPoints
* Undlad at komme mandler i for at spare lidt ProPoints
* Server frisk frugt til, istedet for kirsebærsovs


Ingen kommentarer:

Send en kommentar