Rødkål kan serveres på mange måder...råt, stegt eller kogt. Den klassiske er jo selvfølgelig den man serverer til and- eller flæskesteg, men jeg vil gerne introducere nogle andre versioner - måske som et farverigt og sundt indslag på julefrokostborder? Eller som ekstra tilbehør/alternativt valg juleaften?
Rødkål er fantastisk på så mange måder...bliv inspireret og prøv en ny version af rødkål her i december.
Velbekomme!
Rødkålssalat m. selleri mm. - 4 ProPoints / port.
Ingredienser
[4 portioner]
½ Rødkål (eller mindre hvis det er meget stort)
2 - 3 Æbler
1/3 pakke Vindruer
2 stilke Bladselleri
8 Valnødekerner
9 Dadler
Saft fra 1 appelsin
4 spsk æbleeddike
1 tsk sennesp
Lidt vand
Salt og Peber
Bland dressingen og lad den stå lidt. Snit rødkålen fint og skær æblet og selleru i mindre stykker. Halver vindruerne og hak dadlerne groft. Bland det hele i en skål (gem dog lidt til pynt ovenpå). Vend dressingen i og pynt med det sidste frugt og grønt. Slut af med at drysse valnødder ovenpå der lige knuses løst i hånden først.
Salaten kan sagtens laves i god tid i forvejen da rødkålen godt må stå og trække lidt i dressingen. (Jeg spiste af den dagen efter og der var den stadig rigtig god)
"Tips og triks"
[Husk at tælle ProPoints for eventuelle ændringer i retten]
* Jo finere rødkålen snittes - desto mere lækker synes jeg den er.
* Chili er perfekt sammen med appelsin, så giv dressingen et pift
* Skift valnødderne ud med andre nødder eller kerner
* Undlad dadlerne og spar lidt ProPoints
* Server salaten til et stykke kylling, eller hvorfor ikke and?
* Chili er perfekt sammen med appelsin, så giv dressingen et pift
* Skift valnødderne ud med andre nødder eller kerner
* Undlad dadlerne og spar lidt ProPoints
* Server salaten til et stykke kylling, eller hvorfor ikke and?
Ingen kommentarer:
Send en kommentar