Traditionelt skal de serveres Luciadag (d. 13 December) men i år nåede jeg det ikke lige...de smager dog fantastisk også flere dage efter ;)
Leg med former - dyr i bolledej, flettede brød eller de klassiske "S".
Man kan i hvilket fald som helst ikke undgå at nyde dem.
Velbekomme!
Lucia boller - 4 ProPoints / st.
Ingredienser
[40 st]
50 g Gær
1 g Saffran
150 g Margarine
5 dl Mini Mælk
250 g. Skyr
1 æg
1,5 dl Sukker
17 dl Mel
Lidt salt
Rosiner til pynt
1 sammenpisket æg
Smelt smøret i en gryde og hæld derefter mælken i. Sørg for at blandingen er fingervarm (37 grader) og opløs gæren i væsken. Brug en morter eller en kværn til at pulveriseret saffranen (gerne sammen med lidt sukker så det virkelig bliver findelt). Kom Saffranen ned i væsken med det opløste gær og resten af ingredienserne. Hold lidt at melet tilbage, det er ikke sikkert at alt skal bruges. Ælt dejen godt igennem til den er blank, smidig og slipper kanten af skålen.
Lad det hæve i 30 min. eller til dejen er blevet dobbelt i størrelse.
Tag dejen op og form til "S" eller andre sjove ting. Der er beregnet med 40 alm. størrelse boller ud af denne portion.
Pynt med rosiner der trykkes godt ned i dejen.
Lad bollerne efterhæve 20-30 min. Pensel med æg og bag i 8-10 minutter i midten af oven på 225 grader.
Lad bollerne køle af på en rist. (De smager dog fantastisk når de er lidt lune)
"Tips og triks"
[Husk at tælle ProPoints for eventuelle ændringer i retten]
* Undlad saffranen og kom kardemomme i istedet
* Frys ned og tag nogle op når du skal bruge dem - lun dem evt. lige før så smager de som nybagte
* Frys ned og tag nogle op når du skal bruge dem - lun dem evt. lige før så smager de som nybagte
Ingen kommentarer:
Send en kommentar