For hvad hører til når man har en portion risengrød tilbage? (eller hvilken som helst anden grød for den sags skyld) - jo Klatkager!
Disse klatkager er dejligt luftige og indeholder ikke mange ProPoints *mums*
Velbekomme!
Ingredienser
[2 portioner]
1 portion "Risengrød" - lavet på skummetmælk
1 æggeblomme
2 æggehvider
Lidt "Vanilje" (efter smag)
Lidt stevia (hvis man ønsker)
½ tsk flormelis
Pisk æggehviderne så de er helt stive (lav trikket og vend skålen over hovedet - hvis det ikke falder ud så er de stive nok. Vend evt. skålen over en anden hoved ;) ) Bland de øvrige ingredientser i en skål. Vend æggehviderne i lidt efter lidt.
Steg 12 klatter (eller mere) på en stegepande, med en smule fedtstof. Vend dem først når de har fået en stegeoverflade, ellers går de nemt i stykker.
Drys lidt flormelis ovenpå ved servering og nyd dem mens de er varme.
"Tips og triks"
[Husk at tælle ProPoints for eventuelle ændringer i retten]
* Steg nogle æbler skåret i stykker, og drys med kanel. Læg dem på toppen af klatkagerne ved servering
* Server med bær der er rørt lidt sammen (Bær på frost bliver en lækker kompot når de tør op)
* Bland lidt kanel eller kardemomme i klatkagerne før de steges, så får de en ekstra lækker julet smag
* Drys med kakao ved servering, eller hvorfor ikke lakridspulver?
* Server med bær der er rørt lidt sammen (Bær på frost bliver en lækker kompot når de tør op)
* Bland lidt kanel eller kardemomme i klatkagerne før de steges, så får de en ekstra lækker julet smag
* Drys med kakao ved servering, eller hvorfor ikke lakridspulver?
Ingen kommentarer:
Send en kommentar