torsdag den 19. december 2013

19. December: * Rosenkålsalat *

Rosenkål er ofte en glemt eller "hadet" grøntsag, men den dukker op hver vinter, lige så sikkert som det nok skal blive d. 24 December... 
Jeg har selv ikke været så godt til at bruge den, men i år fik jeg lavet en salat som hittede stort her hjemme. Så rosenkål skal der absolut laves mere af! 
Denne salat er dejlig let og passer perfekt til lyst kød. Et frisk indslag i den ellers tunge julemåned....=)

Velbekomme!



Rosenkålsalat - 0 ProPoints / port. 

Ingredienser
[4 portioner]

1 pose Rosenkål

2 - 3 Æbler
2 spsk Grov sennep
3 spsk Æble eddike
3 spsk Vand (eller mere efter smag)
1 dl Skyr (0,2 %)

Snit rosenkålen meget fint. (Jeg bruger et mandolinjern på en af de tyndeste indstillinger). Strimle æblerne (så de passer i størrelse med rosenkålen). Bland dressingen og vend det i salaten. Lad det stå og trække lidt før servering.



"Tips og triks" 

[Husk at tælle ProPoints for eventuelle ændringer i retten]

* Rist lidt kerner eller nødder og drys ovenpå
* Brug salaten i en burger (evt. sammen med Pulled Pork)
* Denne salat kan også laves i sommermånederne som tilbehør til grill.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar