tirsdag den 5. november 2013

Suppe med et "yeeahaa"

Som skrevet i et tidligere indlæg, så elsker jeg denne tid på året, hvor det altid er tilladt at kravle under dynen og hygge, tænde stearin lys og lave massevis af supper i alle afskygninger. 
Sådan var det også igår og med lidt krydderier og andet godt fik jeg en lækker supper med lidt spark i (og meget få ProPoints)

Gi jer i kast med supperne! Her er også chancen til at lave mad til flere dage, hvor der stadig er nok til at komme i fryseren. For der er ikke noget så dejligt som et vellavet måltid, når man har aller mindst tid.

Velbekomme!



Cowboy suppe  - 3 ProPoints / port. 

Ingredienser
[10 portioner]

500 g Hakket oksekød (3-6 %)2 løg

1 Løg
5-6 Gulerødder
5-6 Persillerødder
½ Knold selleri
3 Dåser flået/hakkede tomater
2 Dåser tomat puré
2 spsk Oliven olie
2 poser Taco krydderi
Salt, peber og krydderier efter egen smag


Hak løgene og svits det i olien på svag varme. (Brug en STOR gryder da dette er en rigtig stort portion) Når løgene er en smule bløde kommes hakket kødet i som brunes færdigt. Kom begge poser taco krydderi i og rør hurtig om. Kom straks de hakkede tomater i og "skyld" dåserne med lidt vand og hæld det ned i gryden også. Lad det stå og simre og skrald/hak og del i mens de resterende grøntsager (afgør selv størrelsen på grøntsagerne, jo større stykker desto længere skal de koges møre - dog bliver alt få små stykker til noget mos). Kom grøntsagerne ned i tomat/kød massen og kog til det hele er mørt. Hæld eventuelt lidt mere vand i hvis der ikke er nok "suppe". Smag til med salt, peber og ekstra krydderier hvis der skal mere smag i. 

"Tips og triks" 
[Husk at tælle ProPoints for eventuelle ændringer i retten]

* Kom andre grøntsager i - porrer, jordskokker, champignon (lige ved servering) eller peberfrugt.
* Gør suppen mere fyldig ved at komme kidney bønner i
* Skift hakket kødet ud med kyllingstrimler
* Server med et godt brød til
* Læg en klat skyr ovenpå suppen ved servering få at gøre den lidt mere cremet
* Drys lidt hakket persille ovenpå få at få lidt flere farver og friskhed i suppen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar