torsdag den 2. januar 2014

Kys til alle!


Jeg elsker kys! Altså - marengs kys  ;)
Disse flotte regnbue kys lavede jeg til nytårs aften, men man bliver bare så glad af dem at jeg vil lave dem til hver en begivenhed. De er også meget nemme at lave, og alt efter hvad de skal bruges til kan smag, farve og størrelse variere.

Disse luftige kys koster heller ikke så mange ProPoints - og giver lige det lille "søde" til en dejlig dessert. 

Velbekomme!



Marengs kys - 2 ProPoints / port. 

Ingredienser
[31 portioner]

4 bæger Æggehvider (8 st)

600 g Sukker
1 spsk. Vanilje sukker
1 spsk Æbleeddike
Gele konditorfarver (Kan købes hos special købmænd eller på nettet hvor der handles med konditor/bage ting)

Pisk æggehviderne til de er helt stive (Lav evt. trikket med at vende skålen over hovedet for at kontrollere at det er stift nok). Pisk sukkret i over 4 omgange og piske godt og grundigt ind i mellem. Når alt sukker er pisket i, tilføj æbleeddiken og pisk yderligere 3 - 5 minutter så marengsmassen bliver helt stiv (Skeen skal næsten kunne stå af sig selv i marengsmassen når den er færdig). 

Kom massen i forskellige skåle alt efter hvor mange farver du vil lave og bland en lille smule gele konditorfarver i hver skål (Husk at bruge meget lidt af gangen, da gele farverne er meget mere koncentrerede, og brug også en ske til hver så farverne ikke blandes). 
Brug en sprøjtepose med en stor stjernetyll og sprøjt "kyssene" ud på en bageplade med bagepapir (Her blev det til ca 125 st).
Bag i ovnen på 80-10 grader i 1 - 2 timer. De skal ikke blive brune men kun tørre (jeg kan godt lide at de er en lille smule seje i midten, men ellers sprøde og luftige).
Køl marengs kyssene af og opbevar dem derefter i en kagedåse. 

(Der beregnes at 1 portion i denne opskrift svarer til 4 marengs kys)



"Tips og triks" 

[Husk at tælle ProPoints for eventuelle ændringer i retten]

* Lav hvide, lyserøde og brune hvis der ønskes mere "klassiske" marengs
* Tilsæt smag som kakao, ekstra vanilje, kaffe, jordbær/hindbær eller citrus. Der kan købes masser af frysetørret bær og frugt der er lækkre til marengs
* Hak mandler eller andre nødder og bland i dejen for at få lidt mere bid
* Lav andre former - brug en ske hvis du ikke har sprøjtepose
* Pynt marengs kyssene med krymmel eller frysetørret bær før de bages

Ingen kommentarer:

Send en kommentar