Jeg kan godt li´de gamle klassiske retter, som eksempelvis biksemad. Det er bare ikke ofte at vi har så mange rester at det kan blive til et helt måltid (i biksemads form). Men hvorfor skal det altid være på rester, og hvordan får man en MASSE grøntsager indarbejdet i denne fantastiske ret? (Vores består oftest af kartofler og kød og lidt løg)
Jeg har lavet et forsøg som gik rent hjem her hjemme. Der blev udtrykkeligt sagt "Dette må vi lave snart igen - det smager jo fantastisk"
Så byd på en nyfortolket klassiker når familien kommer hjem fra sneen...eller til dig selv! Det er ren nydning dette!
Velbekomme!
Ingredienser
[4 portioner]
2 st. Kyllingefilleter
4-6 st. Gulerødder
3-4 st Persillerødder
½ Knoldselleri
3 bagekartofler
2 spsk Olie
Salt og peber
4 Æg
Skrald og snit grøntsagerne i tern - ca 1 x 1 cm. Kom grøntsagerne i et fad og bland det godt med olie. Bag det i ovnen (200 grader). Snit i mens kyllingen i tilsvarende størrelse stykker. Steg det på en pande indtil det får farve. Bland kyllingen med grøntsagerne og bag det færdigt i ovnen (ca 45 min). Rør ind i mellem i fadet, men lad det få lidt farve på alle side. Smag til med lidt salt og peber.
Steg til sidst æggene og server det til biksemaden sammen med lidt grønt (her er der brug asparges).
"Tips og triks"
[Husk at tælle ProPoints for eventuelle ændringer i retten]
* Bland lidt løg i fadet - det giver en god smag.
* Lav en vegetar version og undlad kyllingen.
* Brug andet kød (foreksempel quorn, skinke, oksekød eller vildtkød)
* Lav en vegetar version og undlad kyllingen.
* Brug andet kød (foreksempel quorn, skinke, oksekød eller vildtkød)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar