Ej...men vi synes det er hyggeligt at lave sammen, og det bliver bare så godt når man gidder at lægge lidt tid ned i det.
I dag har jeg eksperimenteret med en ProPoints venlig version også, hvor der ikke er pasta eller bechamelsauce. Istedet har jeg brugt grøntsager mellem lagene.
Så 2 lasagner, 2 udgaver, 2 ProPoints værdier og 2 fantastiske måltider! Go weekend!
Velbekomme!
Lasagne med grønt - 3 ProPoints / port.
(12 portioner)4 løg
800 g Hakkekød 6-10 %
3 dåser hakkede tomater
2 dåser tomatpure
2 tern okse bouillon
Gullrødder
Champignon
Krydderier
Salt og peber
1 dl mager revet ost
1 squash
1 aubergine
"Klassisk" Lasagne - 6 ProPoints / port.
(12 portioner)4 løg
1200 g Hakkekød 6-10 %
3 dåser hakkede tomater
2 dåser tomatpure
2 tern okse bouillon
Gullrødder
Champignon
Krydderier
Salt og peber
1 pakke mornay let sause
18 pasta plader
2 dl mager revet ost
Begge lasagner laves på samme måde, den ene undlades bare mornay sauce og pastaplader i.
Løgene hakkes og steges bløde i en stor gryde. Hakkekøddet kommes i og steges let brunt. Tomater, tomatpure, revne gullerøder og champignoner kommes i sammen med bouillon terning. Lad det stå og simre lidt og krydder derefter efter smag.
Læg kød, mornay og plader (eller fint skivede squash og aubergine) i lag i et ovnfast fad.
Bag det på 200 grader i ovnen ca 40 minutter. Tag fadet ud og drys ost hen over. Giv det 15 minutter mere i ovnen, eller til osten har fået farve.
Jeg ville bare sige at de to lasagner var lige så gode dagen efter. Der havde det hele også "sat sig" så det var lidt nemmere at skære et pænt stykke =)
SvarSlet