Man kan selvfølgelig spice den lidt op med fløde (eller maizena fløde), bacon, creme fraiche, brød crutoner osv...men idag var det helt og simpelt - tomatsuppe!
Velbekomme!
Tomatsuppe - 0 ProPoints / port.
(4-5 portioner)
2 dåser flåede/hakkede tomater
2 dåser tomatkoncentrat (tomatpuré)
2 tern grøntsags bouillon
4-5 friske tomater (gerne nogle med lidt smag)
2 store løg
1 fed hvidløg (eller mere efter smag)
1 spsk olie
4 spsk tomatketchup
Frisk basilikum eller andre yndlings krydderurter
Salt og peber
Løgene hakkes en smule og svitses bløde i olien. (Det er ikke så vigtigt hvordan løgene hakkes, da hele skal blendes til sidst).
Når løgene er bløde, tilføjes lidt hakket hvidløg som får lov til at lige steges med.
Hak de friske tomater groft og kom dem i gryden. Når tomaterne lige er vendt rundt et par gange, tilføjes dåsetomater og tomatpuré samt bouillon terninger. Hvis der ikke er så meget væske i så kom lidt ekstra vand i.
Lad det hele stå og koge lidt i 5-6 minutter. Kom en god håndfuld frisk basilikum i og lad det varme med.
Blend det hele til en ensartet suppe med en stavblender. Kog suppen lidt mere og smag til med salt og ketchup.
Server med lidt ristet brød (husk dog at tælle ProPoints for det)
Denne opskrift gælder også for en mættende dag!!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar