fredag den 21. marts 2014

Flyvende "dunser" med tilbehør

Min mad præges mere og mere af at det bliver lysere og mere forår udenfor. Derfor holder jeg meget af at lave lidt "lettere" retter - altså ikke absolut sovs og kartofler (selv om det også kan være rigtig godt), men mere retter bestående af kød og noget grønt, eller kun grønt. Ikke fordi vi går over i vegetar style - men mest for letheden i retterne. 


I går aftes var en af disse aftener...jeg havde dog lidt lyst til Thai-mad og prøvede at få lidt smag af dette ind i retten. Det blev rigtig lækker, men næste gang for den lige et pift mere ;)

Så prøv at gør retterne "lette". Jeg synes det føles rart at variere stilen lidt ind i mellem og undlade pasta,, rist eller kartofler. Så føles det heller ikke så omstændigt at skulle lave mad når man kommer sent hjem.


Velbekomme!
Thai-kyllingefrikadeller med grønt tilbehør  - 5 ProPoints/port.

Ingredienser
[4 portioner]

250 g. Hakket kyllingekød

2 Forårsløg
4 spsk. grøn Karrypasta
1 håndfuld Havregryn
1 æg
Lidt salt og peber

Gulreødder
2 spsk. grøn Karrypasta

En grøn salat med det man har lyst til i

Skær forårsløgene i mindre stykker og bland ingredienserne til kyllingefrikadellerne sammen (Havregrynen gør altså at de bliver lidt mere saftige, selv om jeg også var skeptisk til det en gang). Steg frikadellerne på en pande, eller i ovnen.


Skrald gulerødderne og skær dem i mindre stave (størrelse efter hvad man lyster). Steg gulerødderne i karrypastaen indtil de lige bliver bløde i kanten, men stadig har bid.

Bland salaten og server med frikadellerne og gulerødderne til.


"Tips og triks" 
[Husk at tælle ProPoints for eventuelle ændringer i retten]

* Kom andre krydderurter i frikadellerne
* Brug andre rodfrugter istedet for gulerødder, eller bland dem sammen!
* Server et naan brød til, hvis der mangler lidt kulhydrater
* Gem et par frikadeller til madpakken og lav en salat til. (De er også gode i en sandwich)
* Lav ekstra stor portion og kom i fryseren - perfekt sammen med pasta og tomatsovs, eller til en hurtig aftensmad med hjemmelavede pommesfrittes.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar