Her har jeg brugt masser af friske grøntsager og toppet med lidt gedeost. Gedeost er rigtig lækkert at bruge i mad og gør sig rigtig godt i ovnretter.
Se også "Tips og triks" for idéer til hvad man ellers kan gøre med denne ret...
Velbekomme!
Grøntsags-fyldt aubergine m. gedeost - 6 ProPoints / port.
Ingredienser
[2 portioner]
1 stor og flot aubergine
½ squash
1 løg
1 dåse flået/hakkede tomater
1 spsk oliven olie
Salt, peber og kryderier efter egen smag
4 skiver gederulle
Frisk persille
Hak løg og svits det i olien til det er lidt blødt. Skær squashen i mindre stykker og kom det ned til løgene. Hæld de hakkede tomater ned til grøntsagerne og smag til med salt, peber og kryderier. I mens det simrer lidt - deles auberginen og indholdet skrabes ud med en ske indtil der er plads til at komme fyld i. Det udskrabede aubergine skæres i mindre stykker og blandes sammen med tomat/grøntsags blandingen.
Fyld de to halve auberginer med grøntsagsfyldet (så meget der kan være og som man ønsker) og læg et par skiver gederulle oven på hver halvdel.
Læg det i et ovnfast fad (her kan det være en fordel at folde lidt stanniol under hver aubergine, så de ikke vælter) og bag dem 10 - 20 minutter på 180 grader, indtil osten har fået lidt farve og alt er varmet igennem.
"Tips og triks"
[Husk at tælle ProPoints for eventuelle ændringer i retten]
* Eventuelle rester af grøntsagsblandingen kan snilt bruges sammen med lidt pasta dagen efter.
* Svits lidt hakket-kød eller kylling og kom i grøntsagsblandingen - hvis der ønskes kød i retten.
* Krydder med friske krydderurter, chili, oliven eller andre spænende ting for at få en anden tvist på retten
* Server et stykket groft brød eller kogt rist til for at få lidt mere fylde og mætthed til retten
* Kom små pastastykker eller ris i grøntsagsblandingen
* Med et glas rødvin til er dette en nem og lækker fredags - hygge ret
Ingen kommentarer:
Send en kommentar