onsdag den 30. oktober 2013

Grønt med fyld

En god måde at få MASSER af grøntsager på, er at fylde dem i andre grøntsager og bage det i ovnen. Med lidt lækre krydderier og et lille "pift" på toppen, så kan en vegetarret være rigtig rigtig lækker og et perfekt måltid for hele familien.

Her har jeg brugt masser af friske grøntsager og toppet med lidt gedeost. Gedeost er rigtig lækkert at bruge i mad og gør sig rigtig godt i ovnretter.

Se også "Tips og triks" for idéer til hvad man ellers kan gøre med denne ret...

Velbekomme!


Grøntsags-fyldt aubergine m. gedeost  - 6 ProPoints / port. 

Ingredienser
[2 portioner]

1 stor og flot aubergine

½ squash
1 løg
1 dåse flået/hakkede tomater
1 spsk oliven olie
Salt, peber og kryderier efter egen smag
4 skiver gederulle
Frisk persille

Hak løg og svits det i olien til det er lidt blødt. Skær squashen i mindre stykker og kom det ned til løgene. Hæld de hakkede tomater ned til grøntsagerne og smag til med salt, peber og kryderier. I mens det simrer lidt - deles auberginen og indholdet skrabes ud med en ske indtil der er plads til at komme fyld i. Det udskrabede aubergine skæres i mindre stykker og blandes sammen med tomat/grøntsags blandingen.
Fyld de to halve auberginer med grøntsagsfyldet (så meget der kan være og som man ønsker) og læg et par skiver gederulle oven på hver halvdel.
Læg det i et ovnfast fad (her kan det være en fordel at folde lidt stanniol under hver aubergine, så de ikke vælter) og bag dem  10 - 20 minutter på 180 grader, indtil osten har fået lidt farve og alt er varmet igennem.

"Tips og triks" 
[Husk at tælle ProPoints for eventuelle ændringer i retten]

* Eventuelle rester af grøntsagsblandingen kan snilt bruges sammen med lidt pasta dagen     efter.
* Svits lidt hakket-kød eller kylling og kom i grøntsagsblandingen - hvis der ønskes kød i retten.
* Krydder med friske krydderurter, chili, oliven eller andre spænende ting for at få en anden tvist på retten
* Server et stykket groft brød eller kogt rist til for at få lidt mere fylde og mætthed til retten
* Kom små pastastykker eller ris i grøntsagsblandingen
* Med et glas rødvin til er dette en nem og lækker fredags - hygge ret 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar