tirsdag den 4. februar 2014

Kylling a la høne - suppe

Det er stadig lidt koldt og vinter-agtigt udenfor synes jeg, og derfor hyggede jeg mig med at lave denne suppe i går. Det er dejligt med mad der "passer sig selv" og det dufter fantastisk med alle grøntsager. 


Vi holder meget af suppe her hjemme. Mest fordi det er så nemt og når vi laver suppe, så laver vi til mange mange dage og fryser ned i portioner. På den måde har vi nem mad de dage hvor man ikke gider at lave noget som helst, eller hvor man bare lige trænger til noget varmt og sundt.

Denne suppe er også meget "ProPoints venlig, med masser af grønt og dejlig kylling. Normalt ville man lave denne på en høne (Hønsekødsuppe), men det er ikke så tit at man kan få sådan én..og lige denne gang gad jeg ikke at fjumse rundt i 7 forskellige fødevarebutikker. Kylling fungerer også super godt til denne suppe!

Velbekomme!Kyllingesuppe  - 2 ProPoints/port. el. "Mættende dag".

Ingredienser
[10-15 portioner]

1 Kylling

3 - 4 Bouillon terninger
Vand
3 Laurebærblade
2 store Løg
8 Gulerødder (Mere eller mindre efter smag)
4 Persillerødder
1 Knoldselleri
3 Porrer

Rens kyllingen og kom den i en stor gryde. Dæk den med vand og stil til at koge. Kom 3-4 bouillon terninger i samt Løg, laurbærblade, 1-2 gulerødder og 1 Persillerod (skraldet selvf.).
Lad det koge i min 1 h. eller til kyllingen er godt mør og har givet smag til suppen.
Tag kyllingen op og lad den køle af. Si suppen for snulder og div. rester. Kom det tilbage i gryden. Når kyllingen er kølet af, fjernes skind og ben samt andre uspiselig dele. Del kyllingkødet i mindre stykker (størrelse efter smag). 
Smag suppen til om der mangler salt eller bouillon.
Skrald og skyld de resterende grøntsager og skær dem i passende størrelse. Kom rodfrugterne ned i suppen og kog dem møre (jeg kan dog godt li´ at der er lidt bid i). Når suppen er næsten klar hældes porre og kyllingkød i så det varmes med det sidste minut. 
Server med det samme, evt. med en skive brød til."Tips og triks" 
[Husk at tælle ProPoints for eventuelle ændringer i retten]

* Kom kun grøntsager i den mængde suppe som der spises. Så kan du tilføje nye friske grøntsager og kød næste gang suppen skal spises, og på den måde er der frisk suppe hver gang.
* Frys suppen (uden grønt og kød i) i portioner - så er der hurtig mad en anden dag.
* Tag suppe med på arbejde. Opbevar i en termokande - så kan den tages med varm fra morgenen af hvis der ikke er mulighed for at varme på arbejdspladsen.
* Suppe i termokande kan med fordel tages med ud på picnic - det er faktisk skønt også når det er koldt.
* Kom andre grøntsager i suppen.
* Kom nudler eller små pastaer i suppen for at give mere fylde
* Krydder med karry pasta eller chili for at få lidt bid. (Andre krydderier kan også bruges)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar